logo Rijn Vecht en Venen

Boeren gezocht

26 augustus 2023
Ingediend door Jetske

Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft drie ondersteuningstrajecten in de aanbieding voor boeren.

Agroforestry proefperceel: voor ondernemende boeren die een agroforestry proefperceel willen aanleggen. Agroforestry is een landbouwsysteem waarbij houtige gewassen zoals bomen en struiken worden gecombineerd met akkerbouw of veeteelt. Dit zorgt voor een verbetering van de waterhuishouding, het bodemleven, het dierenwelzijn en maakt het boerenbedrijf economisch weerbaarder. Je wordt geholpen bij het maken van een plan en de aanleg van een proefperceel. Geïnteresseerd? Stuur dan een email naar Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl of vul dit formulier in en dan nemen wij contact met je op.

Boer&Buur: duurzame voedselcoalities van boeren en burgers, "De transitie naar natuurinclusieve landbouw versnellen met een beweging van onderop. We brengen boeren en betrokken burgers dichter bij elkaar om duurzame voedselinitiatieven van onderop te realiseren". Meer informatie? Mail of bel NMU: 030-256 73 60.

Groene Contour: subsidie voor natuurrealisatie voor boeren die hun percelen gedeeltelijk willen omvormen naar natuur en de grondwaardedaling vergoed willen krijgen.
Meer informatie? Mail of bel NMU: 030-256 73 60.

 

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Meer nieuws

Boeren gezocht

Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft drie ondersteuningstrajecten in de aanbieding voor boeren. Agroforestry proefperceel:…

26 augustus 2023 lees verder

Jaarverslag 2022

Het Jaarverslag 2022 is er. Met een terugblik op de eerste ANLb-period en…

7 augustus 2023 lees verder

Werkplaatsen Kringlooplandbouw

Het nieuwe agrarisch initiatief Werkplaatsen Kringlooplandbouw organiseert vanaf komend najaar 4-daagse trainingen kringlooplandbouw. De…

7 augustus 2023 lees verder

12...60