logo Rijn Vecht en Venen

Werkplaatsen Kringlooplandbouw

7 augustus 2023
Ingediend door Jetske

Het nieuwe agrarisch initiatief Werkplaatsen Kringlooplandbouw organiseert vanaf komend najaar 4-daagse trainingen kringlooplandbouw.

De training is bedoeld voor agrarische ondernemers met interesse in het sluiten van kringlopen op het eigen bedrijf. Hoe pak je dat aan? Hoe werk je met de natuur aan een levende en actieve bodem? Ervaren biodynamische boeren en tuinders en deskundige trainers werken met jou aan een concreet plan voor je eigen bedrijf.

Kringlooplandbouw?

Je gaat werken vanuit verbinding met de omgeving, in samenwerking met de natuur. Door minder aanvoer van (kunst)mest en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verminderen de kosten. Slim samenwerken met de buren in het sluiten van kringlopen. En toch je productie je inkomsten voor gezonde producten op orde houden. Kortom: minder afhankelijk zijn van inputs. Is dat ook mogelijk op jouw bedrijf?

Biodynamische boeren en tuinders hebben ervaring met kringlooplandbouw. Al sinds 1924. En die ervaring delen ze graag met nieuwe geïnteresseerde agrarische ondernemers. Daarom organiseren we trainingen voor ondernemers die willen leren over het sluiten van kringlopen en het werken aan een gezonde bodem. In deze trainingen kringlooplandbouw komen basisprincipes en de praktijk van de kringlooplandbouw bij elkaar.

De training duurt 4 dagen, in de herfst/winter 2023 en 2024. 

MEER INFO & AANMELDEN

 

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Meer nieuws

Boeren gezocht

Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft drie ondersteuningstrajecten in de aanbieding voor boeren. Agroforestry proefperceel:…

26 augustus 2023 lees verder

Jaarverslag 2022

Het Jaarverslag 2022 is er. Met een terugblik op de eerste ANLb-period en…

7 augustus 2023 lees verder

Werkplaatsen Kringlooplandbouw

Het nieuwe agrarisch initiatief Werkplaatsen Kringlooplandbouw organiseert vanaf komend najaar 4-daagse trainingen kringlooplandbouw. De…

7 augustus 2023 lees verder

12...60