logo Rijn Vecht en Venen

Kleine landschapselementen

11 april 2023
Ingediend door Carolien Kooiman

De gemeente Woerden gaat meedoen in een project waarin eigenaren of gebruikers van agrarische grond een aanvraag kunnen doen voor de vergoeding van de aanleg of het herstel van landschapselementen.

Eigenaren of gebruikers van agrarische grond in de gemeente Stichtse Vecht en Ronde Venen konden al langer gebruik maken van deze regeling. Zij kunnen ook nu nog aanvragen doen.

In de afgelopen vijftig jaar zijn veel landschapselementen, zoals knotbomen, houtsingels en geriefhoutbosjes, verdwenen of slecht onderhouden. Dat is jammer want die landschapselementen hebben juist heel veel waarde en voordelen. Ze zorgen voor een betere bodemstructuur, geven beschutting aan vogels en zijn een voedselbron en schuilplek voor allerlei dieren. Ook natuurvriendelijke oevers of poelen zijn waardevolle landschapselementen.

Rijn, Vecht en Venen doet de praktische uitvoering; denkt mee over welke landschapselementen passend zijn; ondersteunt bij de formele zaken en; zorgt voor uitbetaling van de vergoedingen. Bij elke aanvraag wordt gekeken wat passend is, want elk bedrijf en elk landschap is immers anders.

De Provincie Utrecht heeft de subsidie al toegezegd. Binnenkort zullen ook de daarvoor toegekende financiële middelen beschikbaar zijn. We willen nu alvast de voorbereidingen treffen, zoals inventariseren van wie kleine landschapselementen wil en samen met de eigenaren kijken wat er mogelijk is. Als u belangstelling heeft om landschapselementen aan te leggen of te herstellen op uw agrarische percelen, dan kunt een mailtje sturen aan Jetske de Jong

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Meer nieuws

Vacature Coördinator/Projectleider Natuur inclusieve Landbouw bij RVV

We zijn bij BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen…

7 mei 2024 lees verder

Agricycling in Utrecht

Wij.land en Agricycling gaan komend half jaar een verkenning doen naar het…

1 mei 2024 lees verder

Jaarverslag 2023

Een terugblik in tekst en beeld op 2023. Wat was belangrijk in dat…

1 mei 2024 lees verder

25 jaar bescherming zwarte stern

Op 17 april 2024 werd een feestelijke bijeenkomst georganiseerd ter…

22 april 2024 lees verder

12...68