logo Rijn Vecht en Venen

Subsidieregeling Groene Uitweg vanaf 1 februari geopend

16 januari 2023
Ingediend door Carolien Kooiman

Subsidieregeling Groene Uitweg vanaf 1 februari geopend

Net als voorgaande jaren kunnen agrariërs in het ‘Groene Uitweg-gebied’ ook in 2023 een beroep doen op de “Uitvoeringsregeling agrarische sector Groene Uitweg”. Vanaf 1 februari 2023 is de subsidiepot weer gevuld en kunnen er aanvragen worden ingediend.

De subsidie is beschikbaar voor agrariërs in het Groene Uitweg-gebied: de regio die grofweg ligt tussen Muiderberg, Abcoude, Loenen aan de Vecht en Naarden. Er is net als in de eerdere edities weer subsidie beschikbaar voor Verbreding, Verduurzaming en Structuurverbetering. Uitleg hierover is te vinden in de uitvoeringsregeling. Net als vorig jaar geldt: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als er meerdere aanvragen op één dag binnenkomen, worden de aanvragen met de laagste bedragen als eerst in behandeling genomen, en daarna pas de aanvragen met grotere bedragen. Op deze manier krijgen kleine aanvragen ook een kans. De ondergrens voor het indienen van een aanvraag is € 5.000 subsidie (ofwel: totale projectenkosten moeten minimaal € 12.500,- zijn).

Vanaf 1 februari 2023 kan een subsidieaanvraag worden ingediend bij de provincie Noord-Holland (ook door agrariërs uit het Utrechtse deel van de Groene Uitweg).
Op www.noord-holland.nl/Loket/Subsidies/Subsidieregelingen is onder het kopje “Natuur en Milieu” de subsidieregeling “Agrarische sector Groene Uitweg Noord-Holland’ te vinden (klik hier voor de rechtstreekse link). De provincie plaatst in januari meer informatie over de openstelling in 2023 op deze webpagina. De wijze van aanvragen en de voorwaarden zijn in 2023 hetzelfde als in 2022. Let op: gebruik de aanvraagformulieren die bedoeld zijn voor 2023 (en wacht dus met invullen tot de informatie over 2023 op de site staat)!

Gebiedscoördinator Maike van der Maat is net als voorgaande jaren beschikbaar voor ondersteuning bij het indienen van een aanvraag. Maike is te bereiken via email maike@consultopmaat.nl of tel 06-2328 5225.

 

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Meer nieuws

Vacature Coördinator/Projectleider Natuur inclusieve Landbouw bij RVV

We zijn bij BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen…

7 mei 2024 lees verder

Agricycling in Utrecht

Wij.land en Agricycling gaan komend half jaar een verkenning doen naar het…

1 mei 2024 lees verder

Jaarverslag 2023

Een terugblik in tekst en beeld op 2023. Wat was belangrijk in dat…

1 mei 2024 lees verder

25 jaar bescherming zwarte stern

Op 17 april 2024 werd een feestelijke bijeenkomst georganiseerd ter…

22 april 2024 lees verder

12...68