logo Rijn Vecht en Venen

SABE-regeling: cursus natuurinclusief ondernemen in de landbouw

13 januari 2023
Ingediend door Wenche

Boeren en natuur: een onlosmakelijke combinatie die van oudsher bestaat en momenteel volop in beweging. Hoe kun je inspelen op deze ontwikkelingen en kansen zien in combinatie met een meer economisch perspectief? We werken praktijkgericht aan dit belangrijke uitgangspunt; de economische onderbouwing van het verbinden van de boerenpraktijk en de natuur.

Dit scholingsprogramma is een gezamenlijk programma van de groene hogescholen (Aeres Hogeschool, HAS green academy, Van Hall Larenstein, Inholland) en Wageningen University & Research/Wageningen Academy en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

ls agrarisch onderwijs willen wij agrarisch ondernemers ondersteunen in de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige sector. Dit doen wij door ondernemers en adviseurs op te leiden in de transitie naar een natuurinclusieve bedrijfsvoering. Uiteraard slaagt deze transitie alleen als er voor de ondernemer een gezond verdienmodel onder zijn bedrijf ligt. We hebben nog niet alle antwoorden op de vragen, maar samen met alle betrokkenen zetten we stappen op de weg naar een betere integratie van natuur- en voedselproductie gekoppeld aan een goed verdienmodel. Dit scholingsprogramma biedt handvatten om als ondernemer/adviseur de eerste stappen te zetten.

Meer informatie en aanmelden met gebruik van de SABE-regeling kan via deze link.

Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE)

Voor dit programma kunnen agrarische ondernemers en adviseurs gebruik maken van de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE).

Agrarische ondernemers kunnen een voucher aanvragen van €800 voor de cursus Natuurinclusief Ondernemen in de landbouw.

De vouchers zijn aan te vragen via rvo.nl.

Kom je er niet uit? Dan kun je ook je contactpersoon van jouw instelling machtigen om de voucher aan te vragen. Let op: wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of jouw voucher ook daadwerkelijk toegekend wordt. Meer weten of je in aanmerking komt voor een voucher en wat de voorwaarden zijn? Bekijk de website van het RVO.

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Nieuws in de media

Informatiebijeenkomst pachten van grond op 21 februari 2023

Op 21 februari 2023 organiseert LaMi ‘s…

8 februari 2023 lees verder

SABE-regeling: cursus natuurinclusief ondernemen in de landbouw

Boeren en natuur: een onlosmakelijke combinatie die van…

13 januari 2023 lees verder

Naturalis: Webinar KANO Quickscan op 31 januari 2023

De KansenAnalyse voor NatuurOntwikkeling (KANO) is een…

10 januari 2023 lees verder

LaMi: Informatieavond GLB 19 januari

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) verandert vanaf 2023. Het richt zich…

9 januari 2023 lees verder

12...29