logo Rijn Vecht en Venen

NMU Webinar: verbreding als aanvulling op het verdienmodel

22 november 2022
Ingediend door Wenche

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van een nevenactiviteit maar weet je nog niet wat? Wil je meer horen over landbouw en zorg (dagbesteding), over directe verkoop, educatie of verbinding met burgers? Laat je tijdens het webinar ‘Verbreding als aanvulling op je verdienmodel’ inspireren door twee agrarische ondernemers en leer meer over de wet- en regelgeving die bij verschillende nevenactiviteiten komt kijken. Op dinsdag 13 december van 20:00 uur tot 21:30 uur organiseren we het webinar ‘Verbreding als aanvulling van het verdienmodel’. Verbreding draagt bij aan een financieel sterker agrarisch bedrijf en wint dan ook steeds meer aan populariteit onder agrariërs: ondertussen heeft ruim 40% van de agrarische ondernemingen een verbredingsactiviteit. Past het ook bij jou en jullie bedrijf? Hoe regel je de benodigde extra arbeid? Hoe ga je om met de wet- en regelgeving bij die nieuwe tak?

Dit webinar is een initiatief binnen het trajectplan: ‘Duurzame Landbouw met Natuur’ / project: ‘Duurzame verdienmodellen’.

Verbreding vanuit economisch oogpunt
Vanuit economisch oogpunt is het helemaal niet gek om als agrarisch bedrijf te verbreden: je spreidt ondernemersrisico’s en hebt de mogelijkheid om aanvullende inkomsten te genereren. Je kunt zowel verbreden met andere agrarische activiteiten als met nieuwe activiteiten naast de bestaande agrarische bedrijfsvoering. Denk daarbij aan recreatie, educatie of zorglandbouw. Al deze sectoren brengen hun eigen  wet- en regelgeving met zich mee. Tijdens dit webinar bieden we naast inspiratie ook handvatten om binnen deze nieuwe wet- en regelgeving te navigeren.


Programma en sprekers
Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan bod:

  • Christianne Hennipman vertelt over haar bedrijf De Bonte Parels (Westbroek). Het bedrijf heeft de volgende verbredingsactiviteiten: educatie, ‘Adopteer een koe’ en verkoop via korte ketens;
  • Christel van Dam is initiatiefnemer van Buurderij van Dam in Wilnis, en zal vertellen over hun ervaringen met dagbesteding en met de kinderboerderij;
  • Maria van Boxtel, adviseur bij Land&Co, vertelt over de rol van verbreding in een toekomstgericht landbouwsysteem en geeft tips over hoe je als ondernemer om kunt gaan met de bijkomende wet- en regelgeving..

Aanmelden
Heb jij interesse in verbreding? Wil je graag aanwezig zijn bij dit webinar? Meld je dan nu aan via deze link: https://spits-online.nu/platform/63691f2be9d51Tlv73Cr6lMNLwPVPMEdy.

Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur
Deze excursie wordt georganiseerd vanuit het Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur. Dit is een samenwerking van de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord), Natuurmonumenten, Agrarische collectieven, Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Staatsbosbeheer (SBB), Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), Utrechts Landschap en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Vragen over deze excursie? Neem daarvoor contact op met Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Nieuws in de media

NMU Webinar: verbreding als aanvulling op het verdienmodel

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van…

22 november 2022 lees verder

Gratis bomen voor boeren!

Op de nieuwssite van BoerenNatuur verscheen onderstaand artikel: De organisatie MeerBomenNu oogst inheemse zaailingen…

15 november 2022 lees verder

RVO Webinar: GLB 2023 de eco-regeling en het ANLb

Op de website van RVO wordt…

13 november 2022 lees verder

Utrechtse agrariërs kunnen kosteloos erf beplanten

Op de website van LaMi verscheen op 3 november…

9 november 2022 lees verder

12...27