logo Rijn Vecht en Venen

Gratis bomen voor boeren!

15 november 2022
Ingediend door Wenche

Op de nieuwssite van BoerenNatuur verscheen onderstaand artikel:

De organisatie MeerBomenNu oogst inheemse zaailingen en deelt die gratis uit. Ik (Annemieke) heb de organisatie gemaild met de vraag hoe collectieven die in de droge dooradering landschapselementen willen herstellen gebruik kunnen maken van die gratis zaailingen. Ze hebben onderstaand stukje geschreven met linkje hoe je aan de bomen kan komen.

De campagne Meer Bomen Nu heeft de afgelopen twee jaar 890.000 bomen en struiken gratis weggegeven. De meeste van deze bomen en struiken kwamen terecht bij boeren en startende voedselbossen. Deze week gaat de campagne weer van start met een nieuw winter-plantseizoen. Ruim 5.000 vrijwilligers trekken onder leiding van boswachters en groenbeheerders de natuur in om zaailingen te verzamelen van bomen en struiken die te dicht op elkaar staan, te dicht op het pad of een plek waar ze ongewenst zijn. 

Deze jonge zaailingen van 50-200 cm hoog worden via Bomenhubs verdeeld aan iedereen die ze maar wil planten. Het gaat voornamelijk om inheemse soorten waar boeren prima heggen en voederhagen kunnen aanleggen en zo de bodem en biodiversiteit verbeteren.

Heb je ook interesse in gratis bomen of struiken? Maak dan een plantprofiel aan in de Bomenplanner van Meer Bomen Nu. Meer weten? Op 23 november is een webinar speciaal voor boeren over de campagne en hoe je ook vrijwilligers kunt regelen via de Bomenplanner om je te helpen met planten. 

JA IK WIL BOMEN

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Nieuws in de media

NMU Webinar: verbreding als aanvulling op het verdienmodel

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van…

22 november 2022 lees verder

Gratis bomen voor boeren!

Op de nieuwssite van BoerenNatuur verscheen onderstaand artikel: De organisatie MeerBomenNu oogst inheemse zaailingen…

15 november 2022 lees verder

RVO Webinar: GLB 2023 de eco-regeling en het ANLb

Op de website van RVO wordt…

13 november 2022 lees verder

Utrechtse agrariƫrs kunnen kosteloos erf beplanten

Op de website van LaMi verscheen op 3 november…

9 november 2022 lees verder

12...27