logo Rijn Vecht en Venen

Utrechtse agrariërs kunnen kosteloos erf beplanten

9 november 2022
Ingediend door Wenche

Op de website van LaMi verscheen op 3 november onderstaand bericht.

Ben jij een Utrechtse agrariër en wil je kosteloos je erf laten beplanten? Dat kan via het project ‘Groene erven in Utrecht’. Denk aan het aanplanten van hagen, houtsingels, elzensingels, bosjes en laan- en fruitbomen.

De gratis aanplanting is een samenwerking in het kader van het Bomen Actieplan waarbij de provincie Utrecht als doelstelling heeft om 600.000 extra bomen te planten. LTO Noord stimuleert via het project Duurzame bedrijfsplannen agrarische ondernemers die willen werken aan meer biodiversiteit, bodemverbetering en goede waterkwaliteit. We werken samen met LEU, LaMi, agrarische collectieven, externe adviseurs en provincie Utrecht.

Zelf planten

Ondernemers die interesse hebben, worden bezocht en krijgen kosteloos een beplantingsplan. Bij akkoord van het plan ontvangt de erfeigenaar de beplanting kosteloos. Het aanleggen en beheren van de beplanting voeren deelnemers zelf uit. Hiervoor wordt een plant- en beheerinstructie beschikbaar gesteld. Ook deelnemers die al een duurzaam bedrijfsplan via LTO Noord hebben laten maken kunnen zich aanmelden voor de gratis erfbeplanting. Nog geen duurzaam bedrijfsplan, maar wel interesse? Neem dan contact op met projectleider Kirsten Snels via ksnels@ltonoord.nl.

Aanmelden voor gratis beplanting?

Op het erf moet ruimte zijn om minimaal 200 stuks bos- en/of haagplantsoen te planten en er geldt de verplichting om de gesubsidieerde beplanting in stand te houden. Erven met inpassingsverplichtingen zijn uitgesloten van deelname. Aanmelden kan rechtstreeks bij Sjoerd Emmen van Orbis via het mailadres groene.erven.in.utrecht@orbis.nl.  Eventuele vragen kun je stellen aan Kirsten Snels via ksnels@ltonoord.nl.

Provincie Utrecht en Trees for All

‘Groene erven in Utrecht!’ is een project van de provincie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en Trees for All.

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Nieuws in de media

NMU Webinar: verbreding als aanvulling op het verdienmodel

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van…

22 november 2022 lees verder

Gratis bomen voor boeren!

Op de nieuwssite van BoerenNatuur verscheen onderstaand artikel: De organisatie MeerBomenNu oogst inheemse zaailingen…

15 november 2022 lees verder

RVO Webinar: GLB 2023 de eco-regeling en het ANLb

Op de website van RVO wordt…

13 november 2022 lees verder

Utrechtse agrariërs kunnen kosteloos erf beplanten

Op de website van LaMi verscheen op 3 november…

9 november 2022 lees verder

12...27