logo Rijn Vecht en Venen

Bomen uitdeelactie voor Utrechtse boeren

10 januari 2022
Ingediend door Wenche

Plan Boom Utrecht deelt boompjes uit aan boeren, een actie mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. De actie geeft boeren in de provincie de kans om hun erf natuurvriendelijker te maken. Bomen op het erf verbeteren de waterhuishouding en geven voedsel en nestgelegenheid voor erfvogels. Een boompakket bestaat uit 30 bomen, met maximaal 3 verschillende inheemse soorten. Voor de specifieke boomsoorten wordt gekeken naar de voorkeur van de boer en de grondsoort. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn hier te vinden.

Bomen zijn van levensbelang. Ze zijn van belang voor een stabiel klimaat, biodiversiteit en een prettiger leefomgeving. Daarom wil Plan Boom het areaal aan bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen. Het Bomen Actieplan laat zien dat het mogelijk is om in de periode 2020-2023 tenminste 600.000 extra bomen aan te planten in de provincie Utrecht, onder andere via dit project.

Boomsoorten

Bij de uitdeelactie is er keuze uit verschillende inheemse boompjes: kardinaalsmuts, gewone liguster, gewone vogelkers, sleedoorn, sporkehout, gewone vlier, lijsterbes, hazelaar en Gelderse roos. Boeren kunnen maximaal 2 pakketten à 30 stuks aanvragen. Het plantmateriaal wordt begin 2022 op meerdere plekken in de provincie Utrecht uitgedeeld. De exacte locaties en datum zullen worden gedeeld zodra deze bekend zijn.

Aanvraagformulier

Boompjes kunnen aangevraagd worden via dit formulier. Boeren kunnen op het formulier het bodemtype van hun erf en voorkeuren voor boomsoorten aangeven. Er zijn in totaal 6.000 boompjes beschikbaar: de actie wordt gesloten zodra alle boompjes vergeven zijn.

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren helpen mee om dit doel te realiseren.

 

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Nieuws in de media

Bomen uitdeelactie voor Utrechtse boeren

Plan Boom Utrecht deelt boompjes uit aan boeren, een actie…

10 januari 2022 lees verder

Rabobank groenfinanciering stopt per 1 januari 2022!

Op de website van Boerennatuur verscheen op 30…

13 december 2021 lees verder

LEU lanceert dashboard kleine landschapselementen

In oktober 2020 ondertekenden Landschap Erfgoed Utrecht en IT-specialist Ordina…

23 september 2021 lees verder

12...19